Werkzaamheden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Operaties.
We hebben een aparte operatiekamer met gasnarcose, na de operatie gaat uw dier naar de opname om uit te slapen. We opereren altijd ’s morgens en uiteraard op afspraak.
Standaardoperaties zoals castratie of sterilisatie en de meeste operaties aan blaas darmen of huid doen we zelf. Voor specialistische ingrepen verwijzen we u naar een specialist.

Röntgenfoto’s.
We hebben een nieuw rontgenapparaat, ook rontgenfoto’s maken we op afspraak en meestal ’s morgens.

Gebitsbehandelingen.
Het schoonmaken en tandsteen verwijderen gaat onder verdoving met speciale apparatuur, ook kunnen we indien nodig kiezen of tanden trekken.
Konijnen en cavia’s hebben soms last van haken door scheefgroeiende kiezen, ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Bloed-, urine-, en ontlastingsonderzoek.
We hebben in de praktijk een aantal apparaten waarmee we de meeste bloedonderzoeken snel zelf kunnen doen, ook urine en ontlastingsonderzoek doen we grotendeels zelf.
Sommige onderzoeken sturen we naar een laboratorium in Utrecht of Duitsland.

Bloeddrukmeting.
Bij oudere katten is de bloeddruk vaak verhoogd, deze kunnen we meten en indien nodig een behandeling instellen.

Microscopisch onderzoek.
Bij huidaandoeningen nemen we vaak wat materiaal af om te onderzoeken op parasieten en bacterieen. Ook materiaal van punkties uit tumoren ed kunnen we zelf onderzoeken of opsturen naar een gespecialiseerd laboratorium.

Euthanasie.
Als we uw huisdier niet meer beter kunnen maken en we besluiten dat inslapen het beste is dan kunt u daarvoor een afspraak maken. Dat kan indien gewenst ook bij u thuis. We moeten het dan wel liefst een paar dagen van te voren weten.